Less Common Metals

LCM

LCM

Client: Less Common Metals

Value: £1,290,000

Programme: 54 weeks

Completion Date: November 2012

This project was for the design & build of refurbishment works to an existing 9000m2 industrial unit and office space on a constrained high security site. The Client was already in occupation and wished to maintain their manufacturing operations whilst McPhillips undertook the works with minimal disruption. Internally McPhillips partitioned the factory into three areas using structural steelwork and cladding and constructed 3nr 20m3 reinforced concrete pits and bases for new furnaces. 700m2 internal two storey offices were constructed using an independent internal steel frame along with a hollow-rib deck floor. This internal structure incorporated a laboratory for metallurgy testing with airtight fume chambers and a new board room with a full audio-visual videoconferencing installation. Access was provided through the installation of 4nr 27m2 new roller shutter doors. Externally, new reinforced concrete bases for water tanks and transformers were created and a permanent gatehouse and security office controlling a full CCTV perimeter security system was constructed.